Slide background

Biserica Cizer

Slide background

Biserica Cizer

Slide background

Biserica Petrindu

Slide background

Biserica Petrindu

Concurs internațional de soluții

Rezultatele concursului

În data de 25 aprilie 2017, începând cu orele 11.00 la sala Reduta a Muzeului Etnografic al Transilvaniei de pe str. Memorandumului, nr. 21, Cluj-Napoca a avut loc festivitatea de anunțare a câștigătorilor concursului de soluții ETHNO PARK CLUJ, care a avut ca obiectiv revitalizarea Parcului Etnografic Romulus Vuia – Pădurea Hoia.

Juriul internațional format din experți și arhitecți consacrați, au selectat 3 proiecte câștigătoare:

Premiul 1 (31.500 lei) – SC ALICE FLOREAN ARHITECTURĂ SRL asociat Progir Structural SRL, ing. Georgiana Tirt

Autor principal: SC ALICE FLOREAN ARHITECTURA SRL / reprezentant legal arh. Alice Maria Florean

Colaboratori arhitectură: Maria Loșonți, Ivona Virag, Adrian Băban, Iulia Miclea

Vizualizare arhitecturală: Sergiu Nasta

Colaboratori specialități:

Proiectare de rezistență: Progir Structural S.R.L., ing. Georgiana Tirt

Proiectare de instalații: DAS Engineering S.R.L., ing. Alexandra Stoica

Peisagistică: peisag. Alex Cotoz

Premiul 2 (22.500 lei) – SC Atelier FKM SRL

Autor principal: Ioana Aleseei, Sebastian Bota, Bogdan-Raul Fodor, Gagyi Zsófia, Kiss Cristian, Kozma Zsolt, Mihai Lupșe, Nagy András, Sorana Oprișa

Premiul 3 (18.000 lei) – Studio Kim Bucșa Diaconu SRL asociat BIA Șerban Daniel Lucian

Autor principal: Tiberiu Bucșa, Gal Orsolya, Daniel Șerban, Marina Melenti

Coautori: Oana Matei, Cezar Câmpan, Radu Arieșan

 

 

Documentatia si/sau clarificarile ulterioare aferente concursului internaţional de soluţii pentru extinderea Parcului Etnografic „Romulus Vuia” pot fi descarcate și accesând pe link-ul de mai jos:

https://www.e-licitatie.ro/Public/Common/Notice/DCNotice/DCNoticeView.aspx

 

Consiliul Județean Cluj este beneficiarul proiectului ”Conservare – restaurare și punere în valoare a bisericilor din lemn Petrindu și Cizer” finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2009-2014 și înregistrat la Unitatea de Management a Proiectului cu nr. PA16/RO12-LP-163/08.04.2014.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă punerea în valoare a monumentelor istorice din cadrul Muzeului Etnografic al Transilvaniei – Secția în aer liber respectiv restaurarea și conservarea bisericilor din lemn Petrindu și Cizer, în vederea creșterii atractivității turistice în județul Cluj și în Transilvania.

În data de 7 octombrie 2016 s-a semnat Actul adițional nr. 3 la Contractul de finanțare nr. PA16/RO12-LP7/18.12.2014 prin care s-a aprobat prelungirea cu 7 luni a proiectului ”Conservare – restaurare și punere în valoare a bisericilor din lemn Petrindu și Cizer”,  respectiv finanțarea unor activități suplimentare menite să contribuie la atingerea obiectivelor proiectului, bugetul total aprobat fiind în sumă de 4.701.343 lei.

Prin actul adițional mai sus menționat s-a aprobat finanțarea unei noi activități – organizarea unui concurs internațional de soluții pentru amenajarea și extinderea Parcului Etnografic Național ”Romulus Vuia” în vederea valorificării patrimoniului cultural al Muzeului Etnografic al Transilvaniei.

Concursul de soluții urmărește să încurajeze creativitatea, să promoveze idei noi în urbanism, personalizate, compatibile cu spiritul cultural, cu spiritualitatea locului, cu funcţiunile contemporane.

Activitatea nou propusă dorește găsirea celei mai bune soluții pentru amenajarea Parcului Etnografic. Prin integrarea unui centru administrativ, unui centru pentru promovarea moștenirii satului românesc și unei scene în aer liber, unde se vor desfășura evenimente culturale și private se va pune în valoare obiectivele de patrimoniu de mare valoare, în special bisericile de lemn Petrindu și Cizer, restaurate prin intermediul proiectului.